Direct contact: 038 444 04 44 • info@evenetent.nl

Ruim 25 jaar ervaring Ontzorgen gedurende hele proces  Inspelen op laatste trends

Vergelijking van de Big Green Egg en de OFYR

Vergelijking van de Green Egg Large en de OFYR Classic Corten 100

Als je op zoek bent naar een high end multifunctionele buiten barbecue, dan zijn de Big Green Egg en de OFYR twee hele populaire opties. Beide bbq’s zijn ontworpen om een breed scala aan kookmethodes te ondersteunen en zijn perfect voor buitenevenementen zoals een gezellige avond in de achtertuin. Maar wat zijn de verschillen tussen de twee? En welke is de beste keuze voor jouw evenement? Hieronder zullen we de belangrijkste aspecten van beide barbecue’s bespreken.

Verschillen tussen de Big Green Egg en de OFYR

Een van de belangrijkste verschillen tussen de Big Green Egg en de OFYR is het materiaal waarvan ze zijn gemaakt. De Big Green Egg is gemaakt van keramiek en de OFYR is gemaakt van Cortenstaal. Dit betekent dat de OFYR robuuster is dan de Big Green Egg Large en minder snel beschadigd raakt. De Green Egg is door zijn karretje wat makkelijker te manoeuvreren.

Grill oppervlak

Een ander verschil is de grootte van het grill oppervlak. De Big Green Egg Large heeft een diameter van 46 cm en een hoogte van 84 cm, terwijl de OFYR een diameter van 100 cm en een hoogte van 100 cm heeft. Dit maakt de OFYR Classic Corten 100 groter en beter geschikt voor grotere groepen.

Gebruik

Nog een verschil is de manier waarop de barbecues worden gebruikt. Beide barbecues werken met houtskool (of hout) als brandstof. Het verschil tussen de twee zit hem in de manier waarop de warmte wordt verdeeld. Bij de Big Green Egg wordt de warmte gelijkmatig verdeeld door de vorm van de pan, vergelijkbaar met een oven. Terwijl bij de OFYR de warmte wordt verdeeld door de vorm van de plaat, vergelijkbaar met een braadpan. Dit betekent dat je bij de OFYR sneller en makkelijker controle hebt over de warmteverdeling en dat je verschillende zones kunt creëren waarop je verschillende soorten voedsel kunt bereiden.

De voor- en nadelen van de OFYR

Voordelen OFYR:

 • Robuust: De OFYR is gemaakt van zeer duurzaam Cortenstaal en is bestand tegen extreme weersomstandigheden.
 • Het oog wil ook wat: doordat al het voedsel wordt bereid op de schaal in het zicht geeft dit een mooi gezicht.
 • Gelijkmatige warmteverdeling: De plaatvormige structuur van de OFYR zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling, waardoor u meer controle heeft over de temperatuur en verschillende kookzones kunt creëren.
 • Multifunctioneel: De OFYR is niet alleen geschikt voor het grillen van vlees en vis, maar kan ook worden gebruikt om groenten, brood en zelfs desserts te bereiden.
 • Gemakkelijk schoon te maken: De OFYR heeft een gladde, platte plaat die gemakkelijk kan worden schoongemaakt met een spatel en een doek.
 • Groot oppervlak: Met een diameter van 100 cm is de OFYR geschikt voor grote groepen mensen.

Nadelen OFYR:

 • Hoge prijs: De OFYR is duurder dan veel andere barbecues op de markt.

Voor- en nadelen van de Green Egg

Voordelen Green Egg:

 • Duurzaam: De Big Green Egg is gemaakt van hoogwaardig keramiek en is bestand tegen extreme temperaturen en weersomstandigheden.
 • Veelzijdig in gebruik: De Big Green Egg kan worden gebruikt voor grillen, roken, bakken en braden van voedsel, waardoor het een veelzijdige barbeque is.
 • Intense smaakbeleving: De Big Green Egg heeft de mogelijkheid om lage temperaturen te bereiken, waardoor het ideaal is voor het langzaam roken van vlees, wat een diepere, meer uitgesproken smaak oplevert.
 • Gemakkelijk schoon te maken: De Big Green Egg is makkelijk schoon te maken door deze op te stoken naar 300 graden zodat hij zichzelf schoonbrandt. Dan is er alleen het rooster nog dat schoon moet.
 • Verkrijgbaar in verschillende maten: De Big Green Egg is verkrijgbaar in verschillende maten, waardoor u de juiste maat kunt kiezen voor uw behoeften.

Nadelen Green Egg:

 • Hoge prijs: Ook de Green Egg is duurder dan veel andere barbecues en dan de meeste andere keramische bbq’s op de markt.
 • Beperkt oppervlak: Met een diameter van 46 cm is de Big Green Egg Large minder geschikt voor grote groepen mensen.

De Big Green Egg of OFYR: welke is het meest veelzijdig?

De Big Green Egg is een multifunctionele barbecue die kan worden gebruikt voor zowel directe als indirecte kookmethoden. Het is perfect voor grillen, roken, bakken en braden van voedsel. De OFYR is ook een multifunctionele kookplaat, maar het is meer gericht op het roosteren van vlees of vis met groenten of desserts zoals brood of cake. Beide grills zijn gemakkelijk schoon te maken en hebben hun eigen voordelen.

Big Green Egg versus OFYR: welke biedt de beste smaakbeleving?

Als het gaat om buiten koken, zijn zowel de Big Green Egg als de OFYR goede keuzes. De smaakbeleving is natuurlijk een belangrijk aspect bij het huren van een grill. De Big Green Egg biedt een intense smaakbeleving omdat het de mogelijkheid heeft om lage temperaturen te bereiken. Dit maakt het ideaal voor het langzaam roken van vlees, wat een diepere, meer uitgesproken smaak oplevert. De OFYR biedt een mildere smaakbeleving omdat het directe warmte produceert. Dit maakt het ideaal voor het grillen van voedsel dat snel gaar moet zijn, zoals hamburgers of steaks.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een multifunctionele barbecue voor een evenement, dan zijn de OFYR en de Big Green Egg Large beide uitstekende opties. Beide bbq’s hebben hun eigen voordelen en bieden de mogelijkheid om heerlijke maaltijden te bereiden. Wil je veel mensen bedienen, dan is de OFYR je beste keuze vanwege het grotere oppervlak en de gelijkmatige warmteverdeling.

Maar ben je op zoek bent naar een bbq waarmee je speciale gerechten kunt maken met een intense smaakbeleving, dan is de Big Green Egg Large de betere keuze. En bij grotere evenementen kan je natuurlijk ook meerdere Green Eggs huren.

Wat je ook kiest, barbecueën is een geweldige manier om je evenement extra speciaal te maken!