Direct contact: 038 444 04 44 • info@evenetent.nl

Ruim 25 jaar ervaring Ontzorgen gedurende hele proces  Inspelen op laatste trends

Tip 6: Verwarming kiezen voor in de partytent

Partytent verwarmen: waar moet je op letten bij het huren? 

Een partytent is een ideale oplossing om je feestje droog en beschut te houden, maar in koudere maanden kan het binnenin de tent behoorlijk fris worden. Om je gasten warm te houden, is het dan ook belangrijk om verwarming te voorzien in je partytent. Maar waar moet je nu precies op letten bij het huren van verwarming voor je partytent? In deze blog gaan we dieper in op de verschillende opties en waar je best rekening mee houdt.

Optie voor partytent verwarmen

  1. Verwarming op gas huren

Een verwarming op gas is een krachtige en efficiënte manier om je partytent te verwarmen. Zo heb je de terrasverwarmers en de hittekanonnen. Ze zijn gemakkelijk te verplaatsen en zijn beschikbaar in verschillende formaten. Bovendien zijn ze ook veilig en stoten ze geen schadelijke stoffen uit. Het huren van een terrasverwarmer op gas kan vrij prijzig zijn, vooral als je een grotere tent hebt waarvoor meerdere terrasverwarmers nodig zijn. Bovendien moet je rekening houden met de kosten van het gas en moet je de terrasverwarmer regelmatig bijvullen. De kosten voor het huren van een terrasverwarmer op gas variëren afhankelijk van het formaat en de verhuurder. Gemiddeld kan je rekenen op een prijs van €35 voor een klein patio heater en €45 voor een grote gas heater per dag (exclusief BTW).

  1. Elektrische kachel huren

Een elektrische kachel is een veilige en efficiënte manier om je partytent te verwarmen. Ze zijn eenvoudig te bedienen en zijn beschikbaar in verschillende formaten, waardoor je ze kan aanpassen aan de grootte van je tent. Het nadeel van elektrische kachels is dat ze vaak veel stroom verbruiken, waardoor je rekening moet houden met de kosten voor elektriciteit. Bovendien hebben ze een stopcontact nodig, wat niet altijd beschikbaar is op een buitenlocatie. De kosten voor het huren van een elektrische kachel variëren afhankelijk van het formaat en de verhuurder. Gemiddeld kan je rekenen op een prijs van €25 tot €40 per dag (exclusief BTW)

  1. Verwarming zonder stroom

Een verwarming zonder stroom, zoals een petroleumkachel of een houtkachel, is een goedkope optie om je partytent te verwarmen. Bovendien kan je met een houtkachel ook nog eens zorgen voor een gezellige sfeer. Het nadeel van een verwarming zonder stroom is dat het vaak moeilijker is om de temperatuur te regelen en dat ze niet altijd even veilig zijn. Bovendien moet je ook rekening houden met de opslag van de brandstof en de afvoer van rook. De kosten voor het huren van een verwarming zonder stroom zijn vaak lager dan bij de andere opties.

  1. Diesel heater huren

Een diesel heater is een type tentverwarming dat gebruik maakt van diesel als brandstof. Diesel gestookte kachels zijn een goede optie voor mensen die op zoek zijn naar een krachtige en betrouwbare manier om een hele grote partytent te verwarmen. Het grote voordeel van diesel heaters is dat ze in staat zijn om een grote hoeveelheid warmte te produceren en dat ze geschikt zijn voor zowel binnen- als buitengebruik. Het grootste nadeel van diesel heaters is dat ze soms een bepaalde geur kunnen produceren en dat ze niet zo gemakkelijk te verplaatsen zijn als gasheaters. Daarnaast maakt de kachel behoorlijk veel lawaai waardoor je deze het liefst in een hoek neer zet. Een ander voordeel is dat diesel gestookte kachels vaak zuiniger zijn dan gasheaters, wat resulteert in lagere brandstofkosten.

Capaciteit en plaatsing

  1. Hoeveel heaters heb je nodig per m2?

Om te bepalen hoeveel heaters je nodig hebt per m2, is het belangrijk om te kijken naar de grootte van je partytent en het soort verwarming dat je kiest. Over het algemeen wordt aanbevolen om minimaal één heater te gebruiken per 10m2. Bij een gasheater kun je ervan uitgaan dat één heater ongeveer 15-20m2 kan verwarmen, terwijl bij een elektrische kachel één heater meestal 6-8m2 kan verwarmen. Houd er rekening mee dat deze getallen slechts schattingen zijn en dat de precieze capaciteit afhangt van factoren zoals de buitentemperatuur en de isolatie van de tent.

  1. Waar moet je de heaters plaatsen?

De plaatsing van de heaters is belangrijk om ervoor te zorgen dat de warmte gelijkmatig wordt verspreid over de tent. Het wordt aanbevolen om de heaters op gelijke afstand van elkaar te plaatsen en om ze niet te dicht bij de wanden van de tent te plaatsen. Bij gasheaters is het belangrijk om rekening te houden met de veiligheidsvoorschriften en om de heater op een stabiele ondergrond te plaatsen.

  1. Hoeveel warmte geeft een heater?

De hoeveelheid warmte die een heater afgeeft, wordt uitgedrukt in wattage. Bij een gasheater kun je ervan uitgaan dat deze tussen de 5 en 15 kW per uur kan leveren, terwijl een elektrische kachel meestal tussen de 1 en 3 kW per uur levert. Houd er rekening mee dat deze getallen slechts schattingen zijn en dat de precieze capaciteit afhangt van factoren zoals de buitentemperatuur en de isolatie van de tent.

Andere overwegingen

Kan een partytent tegen wind?

Hoewel partytenten in het algemeen vrij stevig zijn, kunnen ze bij harde wind beschadigen of omwaaien. Bij het plaatsen van heaters in de tent is het daarom belangrijk om te zorgen voor een goede stabiliteit van de tent en om de heaters zo te plaatsen dat ze niet om kunnen vallen.

Kun je een terrasverwarmer binnen gebruiken?

Terrasverwarmers zijn ontworpen om buiten te worden gebruikt en zijn over het algemeen niet geschikt voor gebruik binnenhuis. Als je toch besluit om een terrasverwarmer binnen te gebruiken, zorg er dan voor dat de ruimte goed geventileerd is en dat je de instructies van de fabrikant opvolgt.

Wat kost een terrasverwarming aan stroom?

Bij het gebruik van een elektrische kachel is het belangrijk om rekening te houden met de kosten voor elektriciteit. Het exacte bedrag hangt af van de prijs per kWh en de wattage van de kachel. Over het algemeen geldt dat een elektrische kachel meer stroom verbruikt dan een gasheater, waardoor de kosten hoger kunnen uitvallen. Houd hier rekening mee bij het bepalen van je budget voor het huren van verwarming voor je

Conclusie

Nu je meer weet over de verschillende opties voor het verwarmen van je partytent, is het tijd om te bepalen welke het beste bij jouw situatie past. Als je gasflessen kan plaatsen in de buurt van je partytent zijn terrasverwarmers of patio heaters een goede optie. Als je geen stroom in de buurt hebt, kun je kiezen voor een vuurkorf of een gasfles met een kacheltje. Heb je wel stroom dan kun je kiezen voor een elektrische kachel. Heb je een grote partytent dan is de dieselheater een goede optie.

Wanneer je verwarming gaat huren voor je partytent, is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. Let bijvoorbeeld op de capaciteit van de verwarming, de plaatsing van de heaters en of de partytent tegen wind kan. Ook is het handig om te weten wat de kosten zijn voor het gebruik van een terrasverwarmer aan stroom.

Praktische tips

Om je partytent op een efficiënte manier te verwarmen, kun je het beste de heaters op strategische plekken plaatsen, zoals in de hoeken van de tent en boven de ingang. Zorg er ook voor dat je de tent goed isoleert, bijvoorbeeld door gebruik te maken van zijwanden en vloerbedekking.

Als je naast verwarming nog andere zaken gaat huren voor je partytent, zoals tafels, stoelen en servies, is het handig om dit bij één verhuurder te doen. Zo voorkom je dat je alles los moet regelen en kun je in één keer alles afstemmen.

Kortom, door het huren van de juiste verwarming en het treffen van de juiste voorbereidingen, kun je ook tijdens koude avonden genieten van een gezellige partytent.