Direct contact: 038 444 04 44 • info@evenetent.nl

Ruim 25 jaar ervaring Ontzorgen gedurende hele proces  Inspelen op laatste trends

Tip 5: Stroom en verlichting, de vonk voor uw feest

Stel, het feest is in volle gang, de tent staat vol, er wordt lekker gegeten en gedronken en de band staat heerlijk te spelen. Maar dan valt de stroom uit, de verlichting stopt ermee, de muziek is weg en het eten wordt langzaam koud. Wat een domper! Een aggregaat had deze situatie kunnen voorkomen, maar wanneer is een aggregaat eigenlijk écht nodig?

Wie en wat heeft er stroom nodig tijdens uw feest?

Een DJ of band, een cateraar die op locatie zijn eten maakt, warm houdt of opwarmt, speciale lampen en de bar. Op deze hoeveelheden stroom zijn veel particuliere huishoudens veelal niet ingericht. Daarom is een aggregaat in deze situatie het aangewezen hulpmiddel.

Een aggregaat heeft ongeveer de grootte van een aanhangwagen en maakt herrie door de dieselmotor die erin ligt. U doet er dus goed aan alvast na te denken over de plek waar het aggregaat moet komen te staan. Deze wilt u uit het zicht hebben en buiten gehoorafstand. Wel is het verstandig om het aggregaat vanwege bekabeling niet heel ver van de feesttent af te plaatsen.

Naast een aggregaat zijn verdeelkasten en stroomkabels natuurlijk essentieel om de stroomtoevoer op een goede manier te verdelen over het terrein. Laat u hier goed in adviseren!

Stroom en verlichting huren

In de wintermaanden en ‘s avonds kunt u niet zonder verlichting in de tent. De praktische kant aan verlichting in de tent is het vergroten van de zichtbaarheid, maar net zo belangrijk is sfeer die het geeft. Verlichting is een bepalende factor voor de sfeer op uw feest. De keuze voor verlichting is daarom een zaak om goed over na te denken.

Verlichting kunt u laten afhangen van wat u met het feest wilt uitstralen. Om ruimte te besparen én een chique sfeer te geven kan er gebruik worden gemaakt van kroonluchters. Deze worden dan in de nok van de tent gehangen. Er is keuze uit simpele en luxe kroonluchters. Let op: in sommige tenten zijn kroonluchters niet mogelijk. Zoals in de sheltertent, de starshade en in de harmonicatent. In deze tenten kan er gewerkt worden met andere verlichting zoals prikfitting kabels en bollen met ledverlichting. Deze zijn eenvoudig op te hangen aan de zijkanten van de tent en geven een sprookjesachtig en intiem effect.

Andere vormen van verlichting zijn lantaarns en ledverlichting in spots en in statafels. Denk bij verlichting ook even aan verlichting achter de schermen bij de catering en verlichting op de looppaden en/of de parkeerplaats. Misschien wilt u de mooie beukenhaag of boom in de tuin uitlichten.

Evenetent heeft al 20 jaar met dit bijltje gehakt en kan u daarom prima adviseren op het gebied van partytenten verhuur, inrichting en organisatie. Neem in een vroeg stadium contact met ons op zodat u niet voor verrassingen komt te staan! Of lees ook onze andere tips.