Direct contact: 038 444 04 44 • info@evenetent.nl

Ruim 25 jaar ervaring Ontzorgen gedurende hele proces  Inspelen op laatste trends

Tip 2: Zit meubilair huren

Om uw feestje compleet te maken, in de partytent, heeft u zit meubilair nodig. Met een lege tent heeft u alleen een dak boven het hoofd. Wilt u uw gasten laten eten in de partytent, dan wilt u waarschijnlijk stoelen en tafels huren. Statige lange rechte tafels zijn prachtig maar niet altijd even praktisch, het huren van ronde tafels is dan een goed alternatief. Meet goed uit wat u kwijt kan of laat u informeren! Te weinig ruimte is niet leuk maar teveel ruimte is zonde van het geld.

Hoeveel statafels moet ik huren?

Bent u niet van plan te gaan dineren dan is het huren van statafels een uitkomst. De keuze in statafels is enorm, dus kies zorgvuldig. Wat bijvoorbeeld een echte eyecatcher kan zijn op uw feest, zijn ledverlichte statafels. Ook hoogglans witte statafels zijn erg gewild. Een vuistregel bij het huren van statafels is; huur ongeveer 1 statafel op 6 personen.

Moet ik verwarming huren voor in de partytent?

Dat is natuurlijk afhankelijk van het moment van het feest. In de zomer is verwarming niet nodig tenzij het ’s avonds flink afkoelt. In andere jaargetijden is verwarming bijna een must, want kou kan uw gasten vroegtijdig laten vertrekken. Een tent verwarmen kan op een aantal manieren, namelijk met terrasheaters, gasblowers, indirect gestookte diesel heaters en elektrische verwarming. Alle 4 hebben ze hun voor- en nadelen. De verhurende partij kan u daar goed bij informeren.

Hoe zit het met de bar?

De bar is onmisbaar op uw feest. Afhankelijk van het type feest kunt u kiezen uit verschillende barren, de 1 wat sfeervoller en de ander wat praktischer. U kunt de bar gebruiken om aan te zitten en de rest van het feest er omheen te bouwen of u kunt de bar zo inrichten dat de cateraar hier alleen zijn drank inschenkt en uitserveert. Bij een bar komt vaak meer kijken dan alleen een biertap. Zo zijn er ook zaken als een koelkast, een achterwand etc. Party verhuurders bieden verschillende soorten barren aan; bruin café-, trendy wit-, trendy zwart- ledverlichtte of een festival bar.

Servies en bestek, wat te kiezen?

Bestek is onmisbaar als u een diner, lunch of ontbijt wilt verzorgen. U kunt voor elke gang verschillend bestek krijgen. Vaak zit er bij het bestek ook een premie voor afwaskosten. Denk bij het huren van bestek en servies ook aan glaswerk; zoals wijnglazen, frisglazen, longdrink glazen etc. Maar ook andere benodigdheden mag u niet vergeten zoals; dienbladen, servetten etc.

Evenetent heeft al 20 jaar met dit bijltje gehakt en kan u daarom prima adviseren op het gebied van partytenten verhuur en inrichting. Neem in een vroeg stadium contact met ons op zodat u niet voor verrassingen komt te staan! Of lees ook onze andere tips.