Direct contact: 038 444 04 44 • info@evenetent.nl

Ruim 25 jaar ervaring Ontzorgen gedurende hele proces  Inspelen op laatste trends

Tip 1: de feesttent huren

Er komt heel wat kijken bij het organiseren van een evenement. Een van de eerste vragen is hebben we de ruimte om een feest te geven? Meestal is de volgende vraag; wat is mijn budget? En wat kunnen we met dit budget? Geven we het feest thuis of op een andere locatie? Ok, we vieren het thuis, en nu? Hebben we een feesttent nodig? Hmm, dat hangt van het aantal mensen af en van het weer.

Waarom huren we een feesttent?

Een feesttent huren is een heel belangrijk onderdeel van uw feest. Het is de danszaal, de eetkamer, de eyecatcher, de sfeermaker, de bar, het podium en plek waar het gebeurt. Dus de tent moet staan als een huis, ruimte bieden van een kasteel en ook een beetje sfeervol zijn. Het moet er gezellig en aangenaam zijn zoals in uw woonkamer. Daarnaast moet de party tent de vloer hebben van een discotheek en u moet er kunnen eten zoals bij een restaurant.

Dus waar moet u aan denken bij een feesttent huren?

Het aantal vierkante meter van de tent

De grootte van een feesttent hangt natuurlijk af van wat u van plan bent. Moet iedereen kunnen zitten voor een diner? Of moet er ook gedanst worden? Is er muziek of een bar?

De drie vuistregels zijn:

  • Als u iedereen wilt laten zitten dan moet u minimaal een feesttent huren met 1m² per persoon. Zo behoudt u de gezelligheid en heeft iedereen nog steeds de ruimte om te bewegen.
  • Hoeft niet iedereen continue te zitten, dan zou u met 0,75m² per persoon uit de voeten kunnen.
  • Komt er een band, een hoek voor de kinderen en een cateraar (met bar en buffetten) in de feesttent dan mag u 1,5m² per persoon rekenen.

Benodigde ruimte voor een feesttent huren

Hoe groot is een feestent? En hoeveel ruimte heb ik nodig om een partytent neer te zetten? De kleinste tenten beginnen bij 3×3 of 3×6 meter voor, bijvoorbeeld, een harmonicatent. Een frametent heb je met 4 / 6 / 10 / 15 of 20 meter overspanning (breedte) die telkens met 3 meter te verlengen is. En dan zijn er nog heel veel speciale vorm tenten in allerlei grootten. Denk aan de circus tenten, stretchdoek tenten, pagodetenten en dome tenten.

Extra werkruimte bij een feesttent huren

Voor het bouwen van een (middel tot kleine) feesttent is een extra 50cm werkruimte noodzakelijk. Dus voor een frametent huren van 6×6 meter geldt dat u ongeveer 7×7 meter nodig hebt. Daarnaast is het van belang dat de tentenverhuurder ook zijn materialen gemakkelijk kan aan- en afvoeren.

Gazon en rijplaten huren

En ook niet onbelangrijk is natuurlijk het gazon. Een feesttent huren met vloer vergt wat meer van het gras dan de andere. Maar moet het gras heel blijven dan kunt u rijplaten huren of mogelijk iets anders met de tentenbouwer afspreken.

Openslaande deuren

Een ander belangrijk punt zijn openslaande deuren. Als de tent strak tegen het pand aankomt en u wilt de deuren gebruiken dan kan dit nogal onhandig zijn, zeker als de tent op een vloer wordt gebouwd. Bent u hier niet zeker van, neem dan contact op met een expert die de ruimte kan uitmeten. U goed laten adviseren is altijd belangrijk en hoeft niks te kosten!

Een extra vermelding hier verdient de Pagodetent. Deze tent heeft een zijwand hoogte van 2,80cm waardoor de deur nog steeds gemakkelijk open gaat wanneer de tent strak tegen het huis moet komen.

Welk type feesttent huren?

Dit is deels een persoonlijke vraag, het is namelijk afhankelijk van uw eigen smaak en budget. U kunt veel verschillende soorten feesttenten huren met aparte vormen en in allerlei prijsklassen. Van freeform stretch tenten tot aan mooie dome tenten. En van spierwitte tenten tot transparante feesttenten of een combinatie van witte en transparante zeilen. Daarnaast is er veel diversiteit in tentenbouwers. De 1 zorgt altijd voor nette schoongepoetste zeilen, terwijl een andere verhuurder liever de tent wat goedkoper – en soms minder vlekkeloos – aanbiedt.

Rekening houden met het weer

Het weer is heel belangrijk voor uw evenement! Wanneer er wind en regen is voorspeld, denk aan windkracht 3 of meer, dan zijn vouwtenten, stretch tenten en goedkope zelfbouwtenten geen goede oplossing. Deze waaien om of storten in elkaar. In dat geval zijn frametenten een goede keuze.

Is er juist veel zon en hitte voorspeld dan is een tent met opaque zeilen of een stretchtent aanbevolen. Deze tenten zorgen voor schaduw en houden de hete zon uit de tent.

Moet ik een tentvloer huren?

Een mooie tentvloer op een stalen frame heeft een aantal voordelen. De vloer is extra sfeervol vanwege zijn hout en een tentvloer zorgt er voor dat er meer warmte in de feesttent blijft. De vloer is mooi strak dus en bij harde regen heeft u geen last van water. Een tentvloer huren kan bovendien gebruikt worden als er niet overal verankerd kan worden; de vloer geeft dan extra ballast aan de tent. Denk in deze situatie aan asvalt waar geen pinnen mogen geslagen worden.

Een losse houten vloer (zonder stalen frame) heeft niet alle voordelen zoals hierboven beschreven staat maar het is wel wat economischer dan een vloer met frame.

Entree tent huren

Om uw gasten te ontvangen kunt u verschillende hulpmiddelen gebruiken. Met een tent bij de ingang en een loper op de vloer kunt u een mooie entree maken. Maar u zou ook drankjes aan kunnen bieden via een mobiele bar en de gasten daarna dirigeren naar een garderobe. Er is van alles mogelijk.

Evenetent verzorgt al 25 jaar de verhuur en inrichting van partytenten voor vele evenementen. Wij kunnen u daarom uitstekend adviseren over dit onderwerp. Neem in een vroeg stadium contact met ons op om verrassingen te voorkomen! Of lees onze andere tips voor het plannen van een geslaagd evenement.

Tip 1 de feesttent

Tip 2 stoelen & tafels

Tip 3 Servies en bestek

Tip 4 toiletten

Tip 5 stroom en verlichting

Tip 6 entertainment