Uitgebreide tips om een top evenement te organiseren in een partytent! (tip 1 de partytent)

Waar moet je aan denken bij het organiseren van een feest
24 april 2015
zit meubilair huren
Tip 2: Zit meubilair huren
27 december 2015
Alles

Uitgebreide tips om een top evenement te organiseren in een partytent! (tip 1 de partytent)

Dometenten, Hexadome, Crossover Large, Crossover Medium, Evenetent Zwolle

Met 10 uitgebreide tips nemen we u mee in de voorbereiding tot een succesvol tent evenement!

Tip 1; de partytent

Er komt heel wat kijken bij het organiseren van een evenement. Een van de eerste vragen is wat voor feest gaan we geven? Meestal is de volgende vraag, wat is mijn budget? En wat kunnen we met dit budget? Geven we het feest thuis of op een andere locatie? Ok, we vieren het thuis, en nu? Hebben we een feesttent nodig? Hmm, hangt van het weer af, en van het aantal mensen…en kunnen we de tent kwijt?

Een partytent huren

De partytent is een heel belangrijk onderdeel van uw feest. Het is de danszaal, de eetkamer, de eyecatcher, de sfeermaker, de bar, het podium en de loungehoek in 1. Dus de tent moet staan als een huis en de ruimte bieden van een kasteel. Het moet er gezellig en aangenaam zijn zoals in uw woonkamer. Daarnaast moet de partytent de vloer hebben van een discotheek en u moet er kunnen eten zoals u dat bij een keurig restaurant gewend bent. Dus waar moet u aan denken bij het huren van van een partytent?

Hoeveel vierkante meter moet mijn partytent zijn?

Dit hangt helemaal af van wat u van plan bent in de partytent. Als u iedereen wilt laten zitten dan moet u minimaal een partytent huren met 1m² per persoon. Zo behoudt u de gezelligheid en heeft iedereen nog steeds de ruimte om te bewegen. Hoeft niet iedereen continue te zitten, dan zou u met 0,75m² per persoon uit de voeten kunnen. Komt er een band, een hoek voor de kinderen en een cateraar (met bar en buffetten) in de partytent dan mag u 1,5m² per persoon rekenen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig voor de partytent?

De kleinste tenten, bij partytenten verhuur bedrijven, beginnen vaak bij 3×3 meter voor bijvoorbeeld een harmonicatent. Een frametent begint bij 4x3m en een dome tent begint bij 6x6m.

Voor het bouwen van een partytent is een extra 50cm werkruimte noodzakelijk, dus voor een frametent van 4×3 meter geldt dat u ongeveer 4,50×3,50 meter nodig hebt. Daarnaast is het van belang dat de tentenverhuurder ook zijn materialen gemakkelijk kan aan- en afvoeren. Moet het gazon heel blijven dan kunt u rijplaten erbij huren.

Openslaande deuren

Een ander belangrijk punt zijn openslaande deuren. Als de partytent strak tegen het pand aankomt en u wilt de deuren gebruiken dan kan dit nogal onhandig zijn, zeker als de tent op een vloer wordt gebouwd. Bent u hier niet zeker van, neem dan contact op met een expert die de ruimte kan uitmeten. U goed laten adviseren is altijd belangrijk en hoeft niks te kosten!

Een extra vermelding hier verdient de Pagodetent. Deze tent heeft een zijwand hoogte van 2,80cm waardoor de deur nog steeds gemakkelijk open gaat wanneer de tent strak tegen het huis moet komen.

Welk type partytent moet ik huren?

Dit is deels een persoonlijke vraag, het is namelijk afhankelijk van uw eigen smaak en budget. U kunt veel verschillende soorten partytenten huren met aparte vormen en in allerlei prijsklassen. Van freeform stretch tenten tot aan mooie dome tenten. En van spierwitte tenten tot transparante partytenten of een combinatie van witte en transparante zeilen. Daarnaast is er veel diversiteit in tentenbouwers. De 1 zorgt altijd voor nette schoongepoetste zeilen, terwijl een andere verhuurder liever de tent wat goedkoper – en soms minder vlekkeloos – aanbiedt.

Rekening houden met het weer

Waar u ook rekening mee moet houden is het weer. Wanneer er wind en regen is voorspeld, denk aan windkracht 3 of meer, dan zijn vouwtenten, stretch tenten en goedkope zelfbouwtenten geen goede oplossing. Deze waaien om of storten in elkaar. In dat geval zijn dome tenten en frametenten een betere keuze. Als u het echt goed wil plannen dan moet u rekening houden met een goed weer en een slecht weer scenario.

Heb ik een tentvloer nodig?

Een mooie houten tentvloer op een stalen frame is extra sfeervol! De tentvloer zorgt ervoor dat er meer warmte in de partytent blijft en dat alle oneffenheden eruit zijn gehaald. Bij harde regen heeft u geen last van stromend water dat onder het tentdoek doorstroomt. Een tentvloer kan bovendien gebruikt worden als er niet overal direct verankerd kan worden, de vloer geeft dan extra ballast aan de tent. Denk in deze situatie aan asvalt waar geen pinnen in mogen geslagen worden.

Entree tent

Om uw gasten een warm welkom te geven, het gastenboek te laten tekenen of een drankje aan te reiken, kunt u verschillende hulpmiddelen gebruiken. Bijvoorbeeld met een harmonicatent bij de ingang, een mooie loper, afzetpaaltjes, een stijlvolle champagnebus, een garderobe rek of een combinatie.

Evenetent heeft al 20 jaar met dit bijltje gehakt en kan u daarom prima adviseren op het gebied van partytenten verhuur en inrichting. Neem in een vroeg stadium contact met ons op zodat u niet voor verrassingen komt te staan! Of lees ook onze andere tips.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *